torsdag 16 mars 2017

Till seglarna: Vad vi gått igenom när ni varit borta

Svenska

Vi arbetar nu med grammatik, kapitel ett i läroboken Svenska två helt enkelt, och vi gick under förra veckan igenom inledningen och arbetade främst med fonem, morfem, prefix och suffix (sid 8-13) med tillhörande övningar 3, 4, 6, 7 och 8 på sid 44. Läxförhör var 14/3.

Under denna vecka har vi börjat arbeta med ordklasser, främst substantiv och verb (sid 14-20), med tillhörande övningar 10, 11, 12, 14, 16, 17 på sid 46-48. Läxförhör är på tisdag 21/3.

Läxförhören har varit utformade på samma sätt som övningarna vi gjort i boken och ni behöver läsa in det vi gått igenom när ni varit borta och därefter kommer ni att få läxförhör även på de delarna.För de av er som vill ha det avklarat så effektivt som möjligt kan ni sikta in er på att göra kommande tisdags läxförhör tillsammans med de andra och så fr vi på tisdag komma överens om när ni ska ta igen det första läxförhöret som gjordes.

PS. Bedömningen av 1984 (boksamtal och tripplelloggar) finns i IST

Engelska

I engelska så har vi på fredagar (som vi tidigare kom överens om) använt tiden till att läsa i romanen som ni fått ut. För er som läser Slade House finns en liten introduktion här på bloggen om man vill ha extra hjälp att komma in i första kapitlet.

På måndagar har eleverna arbetat med att förbereda muntlig presentation och uppgiftsinstruktionen finns här på bloggen i form av en presentation. Första steget är att läsa de första bilderna om hur uppgiften är upplagd och därefter att välja författare av de som finns kvar (dessa står också i presentationen och det står också vilka som är upptagna). Om flera vill ha samma blir det lottning.

PS. Bedömningen av era filmer har påbörjats men är inte färdig

[VAÄLKUOMNA HIM]!!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar