onsdag 3 maj 2017

Dagens extralektion: preparation material

Upplägget till dagens extralektion kommer att se lite annorlunda ut än det från början var tänkt.

Noa har fått en lättare hjärnskakning och har blivit ordinerad "hjärnvila" så jag ska hem efter NP idag och hjälpa honom att ha tråkigt utan att vi båda kreverar.

Det innebär att jag inte kommer att kunna ha någon förberedelselektion med er inför NP utan ni måste träffas och lösa det på egen hand. Detta är vad ni ska göra på håltimmen:


  • Dela in er i grupper om ca. fyra. Försäkra er om att alla har en grupp
  • På första sidan i häftet finns en uppsättning frågor - dessa ska ni diskutera tillsammans på engelska. Gör detta ingående.
  • Slå upp och lär er centrala begrepp som ni inte kunde
  • Om ni har frågor av något slag i efterhand, gör något av följande:
    • Maila mig och ställ era frågor
    • Ta kontakt med Gabriel som sitter på samma rum som jag och fråga honom. Han är förvarnad och är också engelsklärare.
Varför är det viktigt att genomföra förberedelsen?

Writingprovets skrivämne kommer att handla om det som står i ert preparation material. På den här nivån kommer ni att behöva skriva och resonera/argumentera om saker som ni kanske inte bara kan plocka ur hatten utan ni behöver ha mer kött på benen för att kunna uttrycka er på en tillräcklig nivå i ämnet. Ni kommer inte att ha preparation material tillgängligt under provet så ni måste ha bearbetat materialet på ett sådant sätt att ni faktiskt kommer ihåg och har förstått saker som står där.

Bästa tipset

För att uttrycka sig passande och trovärdigt är det viktigt att ha en lämplig vokabulär. Använd preparation material för att lära er (även stavningen) begrepp som verkar viktiga för att ni ska kunna diskutera det ämne som materialet tar upp. Här har ni ju faktiskt möjlighet att förbereda er rätt så rejält och det är inte alltid man har det på nationella prov:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar